Nakon turističkih ulaganja uspješna posezona u Bilju

Nakon turističkih ulaganja uspješna posezona u Bilju Nakon turističkih ulaganja uspješna posezona u Bilju

foto: TZ Općine Bilje

Slijedom brojnih hvalospjeva kojima se ovih dana obasipaju destinacije Baranje i grada Osijeka, a potaknuti osvojenim priznanjima na Danima hrvatskog turizma u Lošinju, turističkim djelatnicima, to je svakako pozitivan vjetar u leđa i motiv da budu još bolji domaćini.

"Okruženi ruralnom destinacijom, bez mora, plaže i visoko kategoriziranih hotela, sa sigurnošću možemo utvrditi da su se napori „pionira“ seoskog turizma, koji su započeli sa turističkom djelatnošću još prije 16 godina, itekako isplatili. No, to nije razlog da se stane. Sada, kada smo prepoznati i otkriveni na hrvatskom turističkom tržištu, na redu su investitori, koji su dobrodošli na već postojeće destinacije, da udahnu svježeg kapitala u Baranju i turističke potencijale", ističe u današnjem priopćenju Daniela Mihaljević, direktorica Turističke zajednice Bilja.     

Općina Bilje, upravo zato otvara svoja vrata i pruža dobrodošlicu svim svojim gostima. Tako je u proteklih 9 mjeseci, svoj posjet destinaciji Bilje, Kopačevo, Vardarac i Lug, ostvarilo 6293 gostiju, većinom domaćih, ali i iz Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Poljske. Ostvareno je 11 432 noćenja, što znači povećanje u odnosu na prošlu godinu za više od 5 % . S preko 400 ležaja u 38 turističkih objekata, možemo utvrditi da svi turistički i ugostiteljski djelatnici zabilježili porast i povećanje u pružanju svojih usluga.

Prepoznatljivost destinacije općine Bilje nije slučajna. Okosnica turističkih sadržaja je svakako park prirode Kopački rit, ali u tome ne zaostaje niti ponuda obiteljskih seljačkih gospodarstva, restorana, izletišta, kampa, adrenalinskog parka, biciklističke staze i brojna kulturno, zabavna i gospodarska događanja. Stoga su i ulaganja u turističku ponudu sve veća.

Samo tijekom ove godine, otvorena su tri nova smještajna kapaciteta, i to visoke kategorije. Jedan od njih je i prvi apartman s otvorenim bazenom, te eko drvena kuća, koja nudi u najam kompletan sadržaj, okućnicu sa sjenicom, pekom, roštiljem i konferencijskom dvoranom. Bum otvaranja privatnog smještaja u proteklih 6 godina  zabilježio je otvaranje 15 novih smještajnih kapaciteta, sa preko 150 novih ležaja.  

Povećala su se ulaganja i Ministarstva turizma u naše područje. Za razvoj welness i sportskih sadržaja, te podizanje konkurentnosti  u tri turistička objekta, odobreno je sveukupno 150 tisuća kuna potpore za obogaćivanje već postojećih usluga.

Hrvatska turistička zajednica jednako uspješno prati i podupire rad turističkog ureda općine Bilje, stoga je tijekom 2017. godine odobrila potpore u iznosu od 70 tisuća kuna za projekte smeđe signalizacije, udruženog oglašavanja te provedbu manifestacija.

Biljska poduzetnička zona također će biti bogatija za novi turistički kompleks, koji će uključivati hotel i salu za svatove. Usporedo sa razvojem brzorastućeg cikloturizma, radi se na obnovi i rekonstrukciji biciklističkih staza u okruženju općine.

"Na kraju, ali ne mane bitno, istaknuli bismo da posjećenost eno, gastro i gospodarstvenih  manifestacija, koje se održavaju u općini Bilje, u 2017. godini bilježe gotovo rekordne brojke.  Gastro i eno ponuda, te zabavni sadržaji u paketu sa prirodnim ljepotama, očuvanjem bogate kulturne baštine i srdačnom gostoljubivošću domaćina, još jednom se pokazao kao dobitna kombinacija u brendiranju destinacije općine Bilje kao mirne, sigurne i atraktivne destinacije ruralnog turizma", zaključuje u priopćenju Daniela Mihaljević..