Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Slavoniji

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Slavoniji

Foto: HRT/Davor Lončarić

U slavonskim županijama samo je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule. U Osječko-baranjskoj županiji četvero je novozaraženih, u Vukovarsko-srijemskoj 2. U Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva.

Prema podacima koje je objavio Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 155 uzoraka, od kojih su 4 bila pozitivna na koronavirus. Hospitalizirano je devet pacijenta oboljelih od COVID-a19. U samoizolaciji je 300 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 191 osoba od kojih su 2 bile pozitivne na SARS-CoV-2. Novozaraženi su iz Otoka i Ivankova. Dvije osobe su preminule, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju 23 covid pacijenta, dok je 70 osoba u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima je jedan medicinski djelatnik. U samoizolaciji na području županije je 210 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 149 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 5 slučajeva zaraze – troje ih je na bolničkom liječenju, dok se 2 osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 54 osobe.

Ni u Virovitičko-podravskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na bolničkom je liječenju 6 covid pacijenata – četvero ih je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje u KBC-u Rebro. Od početka epidemije s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 4.111 osoba, 142 ih je preminulo od posljedica infekcije.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u protekla 24 sata nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze od COVID-19. Ukupan broj zaraženih na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije i dalje znosi 11.984.
U posljednja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica COVID-a 19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 8 covid pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. U novogradiškoj bolnici hospitaliziran je jedan covid pacijent, no ne nalazi se na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, pod mjerom samoizolacije u toj se županiji nalazi 166 osoba.