Nastavlja se rekonstrukcija Ivanina trga

Nastavlja se rekonstrukcija Ivanina trga Nastavlja se rekonstrukcija Ivanina trga

Foto: Stjepan Filipović

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor tvrtke Sokol d.o.o. Goran Elez potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Ivaninog trga na Vijencu Ivana Meštrovića .

Nastavak je to radova na uređenju trga na Vijencu Ivana Meštrovića koji će se zvati Ivanin trg po trinaestgodišnjoj djevojčici Ivani Vujić, prvoj civilnoj žrtvi domovinskog rata, a inicijativu za rekonstrukciju trga dali su Gradska četvrt Tvrđa i njezini stanovnici. Površina trga je 1500 četvornih metara, a u cjelokupnu rekonstrukciju će biti uloženo 2,2 milijuna kuna. Bit će to moderan trg takozvani dnevni boravak, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.
Zamišljeno je i tako će biti uređeno za najmlađu djecu i one najstarije. Podloga će biti gumirana, bit će postavljena igrala, stolovi za šah i klupe, posađene su voćke trešnja i orah tako da zadovoljava sve koji će svakodnevno korititi ovaj prostor. Trg će biti mjesto okupljanja ljudi ali će služiti i za druge manifestacije. Radovi će biti završeni 1. rujna kako bi trg bio otvoren prije početka vrtićke i školske godine.