Nastavlja se štrajk u hrvatskim školama

Nastavlja se štrajk u hrvatskim školama

Štrajk u školama nastavlja se danas, a ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar poručio je roditeljima da djeca trebaju doći u školu te da ih sindikati nemaju pravo pozivati da ne dolaze za vrijeme štrajka.

Roditeljima koji su zbunjeni proturječnim informacijama u medijima, Mornar je savjetovao da je bolje da nazovu svoju školu i pitaju kako da postupe, a još je bolje da djecu pošalju u školu jer su ravnatelji škola dužni i za vrijeme štrajka organizirati neku vrstu odgojno-obrazovnog rada. 

Što se tiče neopravdanih sati, Mornar je napomenuo kako ministarstvo neće davati neopravdane sate, ali hoće razrednici jer je to u njihovoj nadležnosti. 

Na upit što očekuje sutra od sastanka sa sindikatima, ministar Mornar je kazao da neće ponuditi ništa novo već će ponovno ponuditi da sjednu i slože nekakav pravedni model jer "ovo što je ponudio sindikat je nepravedno prema starijim djelatnicima u sustavu". 

Premijer Zoran Milanović još je jednom pozvao roditelje da pošalju sutra djecu u školu. Sindikalne čelnike je optužio da se na ovaj način samo bore za svoje fotelje. 

Milanović: Sindikalni čelnici bore se samo za svoje fotelje

Vertikala sindikata obrazovanja ocijenila je izjavu premijera Milanovića kako je štrajk zaposlenika u sustavu obrazovanja "besmislen i komičan" kao njegov "politički i ljudski pad", a na Milanovićevu izjavu da je taj štrajk borba sindikalnih čelnika za fotelje odgovaraju kako je on jedini koji se ovih dana bori za fotelju i to nečasnim sredstvima.