Natječaj: potpore za obrazovanje djece branitelja

Natječaj: potpore za obrazovanje djece branitelja

stipendija fotografija srednja.hr

Ministarstvo hrvatskih branitelja - Područna jedinica Osijek izvijestilo je da je otvoren Natječaj za dodjelu potpore za obrazovanje djece hrvazskih branitelja. Natječaj traje do 25. studenog ,

Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u ponedjeljak, 4. studenog, raspisao je temeljem Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje, Natječaj za dodjelu potpore za obrazovanje. 

Potpore za obrazovanje, za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020., dodjeljuju se tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija te potpore za naknadu dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima (sveučilišnih i specijalističkih) za:
 - djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
 - djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
 - hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata,
 - hrvatske branitelje iz Domovinskog rata,
 - djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata,
 - djecu dragovoljca iz Domovinskog rata,
 - djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali     najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Natječaj traje do 25.11.2019.godine.
 
Mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200 kuna, a za redovne studente iznosi 500 kuna. Naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija iznosi 6.000 kuna.