Natječaj za stipendiranje učenika glazbene škole

Natječaj za stipendiranje učenika glazbene škole

foto: Rotary club J.J. Strossmayer

Rotary Club Josip Juraj Strossmayer novac za deset stipendija osigurao je koncertom Radojke Šverko i Vladimira Babina. Rok za podnošenje prijava na natječaj za stipendije mladih glazbenika je 31. srpnja 2018. godine.

Pod Euterpinim okriljem naziv je dobrotvornog koncerta, koji je u organizaciji Rotary kluba Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka održan potkraj travnja, kada je uz klavirsku pratnju Vladimira Babina, nastupila diva hrvatske glazbene scene, primadona svjetskoga glasa Radojka Šverko. Prihod koncerta namijenjen je bio stipendiranju darovitih učenika GŠ Franje Kuhača iz Osijeka, te je slijedom toga raspisan natješaj za dodjelu 10 stipendija za nadolazeću školsku godinu. Kako je predsjednica RC Josip Juraj Strossmayer Jasenka Crnković uoči koncerta izjavila, misija koju si je RC Josip Juraj Strossmayer postavio u svom, sada već desetogodišnjem djelovanju, je poticanje izvrsnosti i pomoć djeci i mladima, pa tako i ova namjena sredstava savršeno korespondira s tim ciljem.

„Zahvaljujući svima vama 10 najboljih učenika Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku bit će stipendirani u iznosu cijele školarine za iduću školsku godinu. Njihova glazbena naobrazba, rad i trud moći će se neometano nastaviti, kako bi svojom izvrsnošću nagrađivali naša čula i bili najbolji ambasadori Lijepe naše po cijelom svijetu“, rekla je tada u svom uvodnom govoru Crnković.

Više informacija o natječaju moguće je pronaći na mrežnim stranicama Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku gsfk-osijek.hr/rotary-natjecaj. Rok za podnošenje prijava je 31. srpnja 2018. godine.