Natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša

Natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša

U Mađarskoj kući u Belom Manastiru (Augusta Cesarca 16) u subotu, 3. kolovoza od 17 sati održava se natjecanje u kuhanju Csirkepaprikása/pilećeg paprikaša, ali se traži i "najbrži prst" .

Mađarska kulturna udruga Pelmonostor i Turistička zajednica Baranje pozivaju sve zainteresirane majstore pilećeg paprikaša i one koji to tek žele postati da se do 2. kolovoza u 12 sati prijave u Turističkoj zajednici Baranje. Kotizacija iznosi 200 kuna i uključuje pile od tri kilograma, kilogram brašna, dva jaja, stol za osam osoba te drva za potpalu.
Osim tradicionalnog natjecanja u kuhanju pilećeg paprikaša, svi posjetitelji moći će se okušati i u natjecanju „Najbrži prst“! "Riječ je o natjecanju koje se odvija po prvi put na ovoj manifestaciji, a u njemu će se svi prijavljeni okušati u izradi „trganaca“, tijesta koje se konzumira s paprikašem. Onaj tko bude imao najbrži prst u trganju trganaca je pobjednik. Nagrada za pobjednika, odnosno za „Najbrži prst“ Baranje, ovog jedinstvenog natjecanja biti će simboličnog karaktera", objašnjava Tina Vlašić iz TZ Baranje te dodaje kako će posjetitelje dočekati i štandovi s domaćim proizvodima te glazba koja jamči da će biti će veselo.
clipboard01-1.jpg