Natjecanjem za "Osijek CUP" počelo Svjetsko prvenstvo u samostrelu

Natjecanjem za "Osijek CUP" počelo Svjetsko prvenstvo u samostrelu Natjecanjem za "Osijek CUP" počelo Svjetsko prvenstvo u samostrelu

foto: GSD 1784 Osijek

Do subote se u Osijeku održava Svjetsko prvenstvo u samostrelu koje je okupilo 200 natjecatelja iz 15 zemalja, među kojima je i 16 predstavnika Hrvatske. Svjetsko prvenstvo počelo je u utorak revijalnim natjecanjem za "Osijek CUP".

Na Pampasu su u utorak okupili najbolji svjetski strijelci u disciplinama "field" i "match", a održani su i prvi treninzi. U disciplini "field" treninzi su održani u formi natjecanja te su bodovani za "Osijek CUP". Mete su gađane s udaljenosti 65, 50 i 35 metara, a nastupilo je ukupno 57 natjecatelja u ukupno 6 starosnih kategorija.

222_171_img_3293.jpg U konkurenciji kadeta prvo i drugo mjesto pripalo je predstavnicima naše zemlje. Pobijedio je Borna Banovec, a drugo mjesto je osvojio Oliver Mofardin. U konkurenciji juniora pobijedio je Rus Iakov Avdeev, a dalje slijede troje predstavnika Hrvatske: Martin Oborovečki, Luka Štrbenac i Mihaela Oborovečki. U konkurenciji žena pobijedila je Valentina Pereglin, a odmah do nje bila je Nikolina Krivanek. Kod muškaraca je pobijedio Domagoj Pereglin, a u poretku slijede dvojica Francuta: Guillaume i Brulet. Kod veterana je najbolji bio Francuz Jean-Paul Coussot, a veteranki njegova sunarodnjakinja Deborre Francoise.

Podsjetimo kako u metchu Hrvatska nema svojih predstavnika, no za field se može reći kako je svjetska velesila, a odlični se nastupi očekuju u svim starosnim kategorijama u ženskoj i muškoj konkurenciji. Titule svjetskih prvaka branit će senior Andrej Krstinić i junior Luka Štrbenac, a za medalje će se boriti ukupno 16 naših predstavnika.

Kadeti; Oliver Mofardin, Borna Banovec i Ivan Borak.
Juniori; Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki i Luka Štrbenac.
Dame; Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar, (ekipa) - Valentina Kozumplik (pojedinačno).
Muški; Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš.
Veterani; Milenko Šaško, Željko Tijan i Željko Duh.

Uz Hrvatsku, tu su još Austrija, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Japan, Kazahstan, Nizozemska, Rusija, Slovenija, Švicarska i Švedska.

Natjecanja i borba za finala u svim disciplinama održavaju se svakoga dana od 8 sati i 30 minuta pa sve do 18 sati, a ulazak na sva natjecanja je slobodan.

Voditelj hrvatske ekipe Pero Stojnić