Naučimo španjolski uz stripove

Naučimo španjolski uz stripove

Tečaj španjolskog u GISKO fotografija Davor Kibel

Kratki tečaj španjolskog jezika za djecu i mlade naslovljen "Naučimo španjolski uz stripove" održat će se na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u sklopu ljetnog programa: "Putovanje u priče". Tečaj će trajati od utorka, 9. srpnja do subote, 13. srpnja.

Voditelj je tečaja profesor Željko Pirić koji živi i radi u Španjolskoj i sa svojim će sinovima, izvornim govornicima španjolskog jezika, uz strip i autore španjolskog govornog područja, ljubiteljima ovog jezika na zanimljiv i duhovit način približiti njegove osnove.

‘Svakog ljeta dolazim u Osijek i sudjelujem u aktivnostima GISKO-ovog Odjela za rad s djecom i mladima te smo došli do zaključka kako bismo trebali krenuti s tečajem španjolskog jezika. Inicijativa je zanimljiva, jer uz strip i autore španjolskog govornog područja - Španjolske i Južne Amerike - koji se bave temama djece i mladih ljudi, mladim ljubiteljima ovog jezika na zanimljiv i duhovit način približava njegove osnove. Sa mnom su i moja dva sina koji su izvorni govornici španjolskog jezika i mogu reći kako nam je pravo zadovoljstvo sudjelovati u ovome i na taj način uljepšati ljeto ove djece koja se trude i koja su već do sada naučila mnogo toga‘‘, rekao je Željko Pirić te dodao kako je iznimno zadovoljan odazivom polaznika ovog tečaja i njhovim radom i zalaganjem.

Budući da je broj mjesta ograničen, mole sve zainteresirane da se prijave na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.