Ne smiruje se koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ne smiruje se koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prema redovnom priopćenju Stožera civilne zaštite ne smiruje se situacija s koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U posljednja 24 sata novooboljelih je jedanaest građana. . . .

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Po jedna novooboljela osoba zabilježena je u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Ceriću, Nuštru,  Vrbanji,  Drenovcima, Gunji i Cerni, a dvije su novooboljele osobe iz Otoka. 

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo, priopćio je Stožer. Trenutačno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   

U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5878. U samoizolaciji na području županije je 508 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 24 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika).