NEXE sedmi put za redom viceprvak Hrvatske

NEXE sedmi put za redom viceprvak Hrvatske

Rukometaši Nexea pobijedili su Varaždin u sklopu pretposljednjeg, devetog kola Lige za prvaka, i tako sedmu godinu za redom osvojili naslov viceprvaka Hrvatske.

Našičani su zasluženo pobijedili GRK Varaždin 1930 u susretu koji je odlučivao o hrvatskom broju dva te drugom hrvatskom predstavniku u nadolazećoj sezoni SEHA Gazprom lige.

Od samog početka susreta NEXE je krenuo odlučno i čvrsto u obrani, tako da su Varaždinci tek u 6. minuti postigli prvi pogodak, a do 14. su minute osigurali vodstvo 6:3. Varaždinci su uspjeli smanjiti zaostatak na minus dva, no na odmor Našičani odlaze sa zalihom od četiri pogotka (9:13).

U drugom poluvremenu Varaždinci uspijevaju još jednom stići na minus dva (12:14), ali nakon toga slijedi serija 6:3 za NEXE čime su se odvojili na 20:15. Do samoga kraja Varaždin uspijeva još jednom smanjiti na minus tri, ali ne uspijevaju napraviti više od toga.

Veliku su podršku Našičani imali i s tribina na kojima je bilo 4.000 ljudi, a njih 3.700 nadglasavalo je 300 vjernih navijača NEXE-a. Najefikasniji u redovima Našičana bio je Tomislav Nuić s 5 pogodaka, dok su Tibor Jurjević i Josip Božić Pavletić zabili su po četiri gola. Perica Lelić prikupio je 14 obrana (od čega čak 3 sedmerca), dok je najbolji kod GRK Varaždina 1930 bio Ivan Horvat sa šest golova.