Nijemci na korak do dolaska u NK Osijek

Nijemci na korak do dolaska u NK Osijek

Njemačka investicijska kuća HFK (Hanseatisches Fußball Kontor) bi otkupila 29,1 posto dionica NK Osijek, no što je puno bitnije, financijski bi potpuno osigurala mirno poslovanje kluba.

Prije samo nekoliko dana činilo se kako Nogometni klub Osijek u pripreme za sljedeću sezonu ulazi bez ikakve nade u bolju budućnost. Nakon osiguravanja ostanka, mnogi su igrači bili na odlasku (Vojnović, Šorša, Perošević...), a Ivo Šušak je definitivno odlučio uzeti pauzu od nogometa i odmarati najmanje 6 mjeseci.

Bilo je to tako sve do jučer poslijepodne kada su se čelnici NK Osijeka sastali sa potencijalnim investitorima iz Njemačke. Razgovori su bili pozitivni i sve bi se trebalo završiti u ponedjeljak, a Osijek dobiti nove sponzore koji bi mogli stabilizirati klub. Njemačka investicijska kuća HFK (Hanseatisches Fußball Kontor) bi osim otkupa 29,1 posto dionica trebala za početak i uložiti barem pola godišnjeg proračuna kako bi klub mirno završio sezonu. Nogometni agent Mirsad Kerić, čovjek je koji je od strane HFK-a dobio odriješene ruke u pregovorima i odlučivanju o mnogim stvarima u NK Osijeku, pa tako i o ugovorima, dovođenju novoga trenera....

mirsad_keric_profil-300x300.jpg

U programu Radio Osijeka Mirsad Kerić je, među ostalim, rekao kako se u petak u Zagrebu dogodio prvi krug priče koja je prošla jako dobro, a nastavak i konačno rješenje slijedi u ponedjeljak. Sudeći prema raspoloženju Mirsada Kerića i stvarima o kojima je govorio, gotovo pa se ovo može smatrati riješenom pričom, no ipak pričekajmo ponedjeljak. Doznali smo kako se trenutačno o dolasku u NK Osijek pregovara s nekoliko trenera, a ugovore o ostanku trebali bi potpisati i igrači koji su već bili jednom nogom na odlasku iz NK Osijeka: "HFK je jedna renomirana investicijska kuća i nakon analize stanja u klubu i regiji odlučili su ući u partnerstvo s Gradom Osijekom. Na prvim pregovorima smo našli zajednički jezik, a HFK je spreman ulagati u klub i riješiti veći dio klupskog proračuna za sljedeću sezonu. To bi značilo da će igrači redovito dobijati plaće, a svi ugovori biti ispoštivani. Puno je tu još posla koje moramo ispregovarati, oko kadriranja, skautiranja, škole nogometa, no i tu će Nijemci pomoći zajedno sa ljudima koji su već dugo u klubu. Mislim kako je to jedan projekt NK Osijeka za budućnost." - rekao je Kerić.

Što se tiče igračkoga kadra Mirsad Kerić je napomenuo kako se pregovara sa svim igračima oko ostanka u klubu: "Sve ćemo napraviti kako bi igrači ostali. Aljoši Vojnoviću je ponuđen daleko najbolji ugovor u klubu. Trenutačno je na odmoru u Španjolskoj i tražio je vrijeme za razmišljanje. Ostavit ćemo ga neka razmišlja jer to je i zaslužio. Razgovarali smo i sa ostalim igračima, Šošršom, Peroševićem, te još 3 - 4 igrača koji su još u juniorima, a sve ih želimo ostaviti u klubu jer su oni naše blago. Sve ćemo učiniti da im osiguramo izvanredne uvjete, a za mlade igrače Osijeka od sada mora biti puno više strpljenja da ih uvedemo iz omladinskih pogona u prvu ekipu, ali da tu i ostanu." - napomenuo je Kerić, te dodao kako će se uskoro odlučiti i o prvom treneru kluba, a intenzivno se pregovara s 5 kandidata. O imenima nije htio govoriti, no sigurno je da će to biti trener koji ima iskustva u vođenju prvoligaškoga kluba, uz uvjet da zna raditi s mladima, kako bi se kvalitetno uvodili u prvu ekipu iz mlađih kategorija.