Nikola i Krampus upozoravaju uz policiju

Nikola i Krampus upozoravaju uz policiju Nikola i Krampus upozoravaju uz policiju
Foto: Davor Lončarić Foto: Davor Lončarić
Foto: Davor Lončarić Foto: Davor Lončarić
Foto: Davor Lončarić Foto: Davor Lončarić

Foto: Davor Lončarić

U ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku (kod bivšeg Getroa) danas je provedena preventivna akcija "Vozi oprezno", koju je Policijska uprava osječko-baranjska organizirala u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem.

Glumci osječkog HNK-a Miroslav Čabraja i Aleksandar Bogdanović odjeveni u kostime Krampusa i svetog Nikole dijelili su šibe nesavjesnim vozačima, odnosno darivali prigodnim darovima one savjesne, dok su policijski službenici nesavjesnim vozačima uručivali pisana upozorenja.
Berislav Horvatić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko-baranjske istaknuo je kako su prošle godine 24 osobe smrtno stradale u prometu samo u Osječko-baranjskoj županiji, a ove godine do sada 27 osoba. "Da bi se taj negativni trend zaustavio nužno je da vozači budu maksimalno usredotočeni na vožnju i da očekuju neočekivano. Važno je da se ne dovode u stanja koja bitno umanjuju vozačke sposobnosti i tu na prvom mjestu mislim na alkohol", kaže Horvatić. 
"Prometne su nesreće već sada ubojice broj jedan mladih ljudi u dobi od 10 do 25 godina u cijelom svijetu", ističe posebno Berislav Horvatić. 
Krampus i sveti Nikola, podržavajući policijsku akciju, duhovito su se obraćali zaustavljenim vozačima i izrazili su zadovoljstvo što su danas uglavnom dijelili čokolade umjesto šiba. 

Sveti Nikola i policija