Njemački veleposlanik Robert Klinke u Osijeku

Njemački veleposlanik Robert Klinke u Osijeku Njemački veleposlanik Robert Klinke u Osijeku
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Grad Osijek foto Grad Osijek

foto Radio Osijek

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke boravio je u srijedu u Osijeku, a u nastupni posjet primili su ga predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije .

viber_slika_2019-07-03_10-02-29.jpg Glavne teme razgovora njemačkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Roberta Klinkea s predstavnicima Grada Osijeka bile su gospodarstvo i obrazovanje: "Iznimna mi je čast ugostiti njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea. Sa zadovoljstvom sam mu - zajedno s gradskim vijećnikom Vladimirom Hamom te pročelnikom Upravnoga odjela za gospodarstvo Tomislavom Krolom - prezentirala naš grad. Kada je riječ o gospodarstvu prije svega smo prezentirali naše dvije poduzetničke zone. Poduzetničku zonu u Nemetinu koja živi i IT park koji je u nastajanju. Kada govorimo o obrazivanju najavili smo da će u Osijeku uskoro krenuti s radom Centri kompetentnosti u Elektrotehničkoj i prometnoj školi, te Ugostiteljskoj školi", rekla zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, dok je veleposlanik Klinke u tom kontekstu istaknuo neke od prednosti Osijeka koje je uočio: "Moram reći da Osijek ima posebne prednosti kao jedan vrlo raznolik grad koji je otvoren u duši. Tu nisu važne samo 22 nacionalne manjine koje ima nego i višejezičnost i europske vrijednosti koje zastupa", rekao je veleposlanik Robert Klinke i kao iznimno važne istaknuo poticaje za razvoj poduzetništva u Osijeku, subvencije za stambene kredite te osječki BIOS.

img_20190703_110823.jpg U razgovoru s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušiće također je naglasak bio na obrazovanju i gospodarstvu: "Prvenstveno smo razgovarali o ekonomiji, investicijama i njemačkim tvrtkama koje u ovom trenutku rade na području naše županije, a to su tvrtke HF iz Belišća i Meggle iz Osijeka. Osim toga govorili smo o mogućnostima unaprijeđenja suradnje i investicijskom okruženju", rekao je župan Anušić i dodao da su njemački investitori u Slavoniju i Baranju uvijek dobrodošli, no kako se konkretna ulaganja i investicije moraju dogovarati na nacionalnoj razini.