Njemački veleposlanik Robert Klinke u posjetu Vukovaru

Njemački veleposlanik Robert Klinke u posjetu Vukovaru Njemački veleposlanik Robert Klinke u posjetu Vukovaru
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Vukovar je europski grad koji ima velik potencijal, a mladež bi trebala imati glavnu ulogu u njegovu razvoju - rečeno je na današnjem sastanku veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Roberta Klinkea i gradonačelnika Ivana Penave.

Njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Robert Klinke boravio je u nastupnom posjetu u utorak u Vukovaru, gdje ga je primio gradonačelnik Ivan Penava, a nakon sastanka organizirano je druženje s djecom Vukovarsko-srijemske županije te njemačkih gradova Geisa i Vacha koji se nalaze u dvotjednom posjetu Vukovaru u sklopu prijateljske razmjene. Suradnja između Vukovara i dvaju njemačkih gradova traje od 2014. godine: "Razgovarali smo o Vukovaru kao europskom gradu, a iznimno mi je drago što imamo priliku vidjeti i da ovdje izvrsnu ulogu imaju mladi, koji predstavljaju potencijal za razvoj Vukovara. Mladi iz Njemačke došli su razvijati prijateljski dijalog, a dijalog znači poštovanje i razumijevanje koje je okrenuto budućnosti", rekao je veleposlanik Klinke.

img_20190702_161345.jpg Gradonačelnik Penava je rekao da je s veleposlanikom Klinkeom razgovarao je o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Vukovara: "Imali smo prigodu osvrnuti se na dugu povijest, kulturu i tradiciju, ali i na sve stvari koje nas danas obilježavaju, a to je Domovinski rat i veliko razaranje koje se osjeća kroz ekonomiju i radna mjesta u Vukovaru, do nekih pozicija u perspektivi koje bi potencijalni budući investitori voljeli vidjeti u gradu Vukovaru na način kako ga i mi zamišljamo u budućnosti", rekao je Penava. Što se tiče projekta razmjene mladih istaknuo je kako je riječ o projektu koji se provodi od 2014. godine, a osim Vukovara i gradova Geis i Vach, uključeni su vukovarski Franjevački samostan te samostani i crkvene zajednice s područja njemačkih mjesta: "Mladi međusobno jedni drugima dolaze u posjet, a kroz međusobna druženja upoznaju se i djeluju na dobrobit naših zajednica sudjelujući u raznim aktivnostima. Nadam se da ćemo nastaviti širiti dobru vibraciju koji su mladi već uspostavili, a projekt ćemo svakako podupirati kako bismo naše zajednice učinili bližima, ali i jačima", rekao je Penava.

Njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea tijekom boravka u Vukovaru primio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.