NK Osijek na obilježavanju nove školske godine u Centru za autizam

NK Osijek na obilježavanju nove školske godine u Centru za autizam NK Osijek na obilježavanju nove školske godine u Centru za autizam
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Početak prve cjelovite školske godine obilježen je danas u Centru za autizam u Osijeku, a tim su povodom djecu obradovali nogometaši Osijeka s kojima su na u nogometnim vještinama i okušali na novom igralištu.

Osječki Centar za autizam otvoren je u ožujku ove godine i trenutačno ima 50-ero polaznika u vrtićkom i školskom programu, dok ih je u početku bilo samo 28-ero, ističe ravnateljica Sanda Zlatarić: "Naše su učitelji uoči početka nove školske godine prošle edukacije koje su vezane za moderne tehnologije koje koristimo. Imamo sada i nove djelatnike koji će se jednako tako educirati. Ono što nam je najvažnije je da napravimo dobro planiranje i individualni plan za svako dijete tako da onda i učitelji koji rade s njima i roditelji možemo pratiti napredak svakog djeteta", istaknula je Zlatarić.

img_20190909_120647.jpg Među učiteljicama koji rade s djecom po prilagođenom programu je u Silvija Marketanović: "Svaki predmet od ovih obrazovnih: hrvatski, matematika, priroda, te odgojni predmeti su svakom učeniku posebno prilagođeni. Još nismo započeli s ozbiljnim radom, tako da se danas malo igramo upoznajemo s radnim mjestom, malo crtam, igramo se i slično."

Početak školske godine obilježili su i učenicima uljepšali nogometaši NK Osijeka koji su protiv starijih polaznika Centra odigrali utakmicu na novom igralištu. Predvodio ih je glasnogovornik NK Osijeka Mario Mihić koji je istaknuo kako su se s velikim oduševljenjem odazvali pozivu Centra: "Pa kako uopće reagirati drugačije na poziv Centra za autizam nego se pojaviti, to je potpuno normalno i ni trenutka nismo razmišljali bez obzira na to što momčad baš u tom terminu ima i treninge. Logično je da gajimo lokalpatriotizam i da se međusobno pomažemo. Došli smo im pokazati neke nogometne trikove, da ih uvedemo u svijet sporta i da oni budu naši navijači ili barem simpatizeri. Mislim da je to jedna lijepa bijelo-plava osječka priča".

Podsjećamo kako su u izgradnju i opremanje Centra za autizam Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Vlada Republike Hrvatske uložili ukupno više od 20 milijuna kuna.