NK Osijek ostao bez trenera, Dino Skender dao ostavku!

NK Osijek ostao bez trenera, Dino Skender dao ostavku!

Foto: NK Osijek

Dino Skender više nije trener Nogometnog kluba Osijek, odlučeno je na današnjem sastanku sada već bivšeg trenera i predsjednika kluba Ivana Meštrovića .

Jučerašnji poraz od Lokomotive, gubitak trećeg mjesta od strane izravnog konkurenta, uz niz neuvjerljivih izdanja koji već određeno vrijeme prate bijelo-plave rezultirali su ostavkom Skendera. Ovakav rasplet situacije na neki se način još jučer mogao očekivati, što je uostalom bilo i jasno vidljivo atmosferom koja je vladala na konferenciji za novinare po završetku utakmice u Kranjčevićevoj. Nakon završetka utakmica u klubu je odlučeno kako se odluke neće donositi “vruće glave”, no, nakon današnjeg sastanka u poslijepodnevnim satima i još jednog razgovora Skendera i Meštrovića odlučeno kako će doći do sporazumnog raskida ugovora.

Skender je tako nakon točno 175 dana na klupi postao bivši, dok će poručuju iz Gradskog vrta novo privremeno trenersko rješenje biti dosadašnji voditelj škole nogometa Ivica Kulešević i to u trenutku kada se klub nalazi u rezultatskom smislu na svojevrsnoj prekretnici. Podsjetimo Kulešević je već imao kraću trenersku epizodu na klupi Osijeka sezone 2013/2014, no nakon samo 10 kola zamijenjen je Tomislavom Rukavinom. S druge strane, gledajući traženje “trajnog” rješenja i pronalazak istog mogao bi se dogoditi već u narednim danima jer je vremena sve manje unatoč činjenici kako se prvenstvo nalazi još uvijek u relativno ranom stadiju. Bodovno gledano puno se toga može i mora popraviti. Igrački kadar po svemu sudeći posjeduje kvalitetu, ali ono što Meštrović i društvo moraju imati na umu je konačno pronalazak pravog trenerskog imena koje će znati povući poteze i usmjeriti bijelo-plave prema mjestu koje je u skladu s najavama i ambicijama kluba. Nešto što se do sada pokazalo kao sve samo ne lak i jednostavan jednostavan zadatak. Uostalom pitajte to Zekića i Skendera.