NK Osijek predstavio dva nova igrača

NK Osijek predstavio dva nova igrača NK Osijek predstavio dva nova igrača
foto: HRT/M.Petrinović foto: HRT/M.Petrinović
foto: HRT/M.Petrinović foto: HRT/M.Petrinović

foto: HRT/Marija Petrinović

NK Osijek pred kraj je prijelaznog roka pojačao momčad s dva igrača: Harisom Hajradinovićem iz norveškog Haugesunda koji je potpisao ugovor na tri godine i Mirkom Marićem iz mađarskog Videotona čiji je ugovor pet godina. Antonio Perošević karijeru će nastaviti u mađarskoj Puškaš Akademiji.

Za obojicu je plaćena odšteta, no iznosi su, kako kaže sportski direktor Alen Petrović, poslovna tajna. U suprotnom smjeru poslan je krilni napadač Antonio Perošević koji će karijeru nastaviti u mađarskoj Puškaš Akademiji. Haris Hajradinović (23 godine), rođen u makedonskom Prilepu, predstavljen je kao polivalentan igrač, no sam za sebe kaže da se najbolje osjeća na poziciji ofanzivnog veznog igrača što bi, ako se Hajradinović pokaže kao pogodak, bila velika pomoć Osječanima koji igrača takvih karakteristika trenutačno nemaju. Karijeru je započeo u sarajevskom Željezničaru 2012. godine. Iste godine mijenja klub, ali ostaje u Sarajevu te potpisuje za Olimpic. 2013. igra za zaprešićki Inter, a od tada do danas zapaženu je ulogu igrao u slovačkom Trenčinu u kojem je igrao godinu i pol (ljeto 2013. do zime 2014.) te u 43 nastupa zabija 13 golova uz 7 asistencija. Nakon kraće epizode u Gentu, početkom 2016. odlazi na posudbu u norveški Haugesund koji njegov ugovor otkupljuje u veljači ove godine. U Norveškoj je ukupno odigrao 49 utakmica uz 6 golova i 9 asistencija. Što se reprezentacije tiče, za mlađe uzraste Bosne i Hercegovine odigrao je 16 utakmica.

Mirko Marić (22 godine) je profesionalnu karijeru započeo 2012. u Širokom Brijegu za koji je kao tinejdžer postigao 10 golova u 37 prvenstvenih utakmica čime je na sebe skrenuo pažnju zagrebačkog Dinama. Za zagrebački klub potpisuje 2014., a po dolasku u Dinamo odmah je proslijeđen u Lokomotivu u čijem dresu je ostavio najveći trag, u 94 utakmice postigao je 28 golova. Nakon što očito nije bio u planovima Dinama, odlazi u Videoton za koji je odigrao prošlu polusezonu, ne pretjerano uspješno – 22 utakmice i 2 gola. U Osijek dolazi kao konkurencija Muzaferu Ejupiju te je teško očekivati da će se odmah izboriti za mjesto u prvih jedanaest.

 

Tekst preuzet s  http://www.nogometplus.net.

Sportski direktor NK Osijeka Alen Petrović te novi igrači Haris Hajradinović i Mirko Marić, tonovi M.Petrinović