NK Osijek - Stigao napadač iz Nigerije

NK Osijek - Stigao napadač iz Nigerije NK Osijek - Stigao napadač iz Nigerije
Henty i sportski dir. NK Osijeka Alen Petrović(foto facebook NK Osijeka) Henty i sportski dir. NK Osijeka Alen Petrović(foto facebook NK Osijeka)
Trener Z. Zekić i igrači na pripremama(foto facebook NK Osijeka) Trener Z. Zekić i igrači na pripremama(foto facebook NK Osijeka)

Ezekiel Henty (foto facebook NK Osijeka)

Za NK Osijek potpisao je 25-godišnji nigerijski, 184 centimetra visok napadač Ezekiel Henty, koji se već priključio pripremama momčadi u Austriji. Prije pet godina stigao je u Milan, koji ga je posuđivao u Speziju, Perugiju, Goricu i Olimpiju, u koju je na kraju i prešao.

Odlične igre u ljubljanskom klubu osigurale su mu transfer u Lokomotiv Moskvu, za pet milijuna eura, što je i rekordni transfer Olimpije. Od tamo je išao na posudbu u Baniyas (UAE), a potom potpisao za Videoton. U proljetnom dijelu sezone bio je posuđen Puskas Akademiji.

Osječani su inače u St. Lambrechtu gdje će uz treninge odigrati i pet prijateljskih utakmica. Trener Zoran Zekić na pripreme je poveo gotovo sve igrače, njih 29, odnosno najveći dio onih koji su bili na pripremama u Velikoj. U Austriju nisu otišli ozlijeđeni Marijan Antolović te Muzafer Ejupi koji je bolestan. S priprema u Austriji izostaje i Eros Grezda koji vuče ozljedu gležnja, i koji 15 dana mora mirovati. Danas (u subotu) sastav Osijeka odigrat će utakmicu sa sastavom mađarskog Videotona, 27. lipnja suparnik je makedonski prvak Shkendija, a tri dana poslije škotski prvoligaš St. Johnstone. Slijedi utakmica s ruskim prvakom Lokomotivom iz Moskve, 3. srpnja, a 4.srpnja suparnik Osječanima je mađarski ZTE. Momčad NK Osijeka već 12. srpnja igra utakmicu 1. pretkola Europske lige.