Noć šišmiša u Muzeju likovnih umjetnosti

Noć šišmiša u Muzeju likovnih umjetnosti

"Tehnologije u biologiji šišmiša" nadnaslov je pod kojim će Muzej likovnih umjetnosti Osijek u petak, 13. rujna obilježiti Noć šišmiša. Prezentaciju i radionicu će voditi muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum – Tehnički muzej Nikole Tesle iz Zagreba, početak je 18 sati.

Ostale tajne špilje koju je umjetnički pripremio prof. Marko Babić saznati ćete na petak 13.
Ulaz je slobodan.
"U današnje vrijeme znanstvenici i stručnjaci istražuju prirodu različitim naprednim tehnologijama pomoću kojih nam otkrivaju i približavaju dosad nepoznato, kao što su informacije o Marsu ili o morskim dubinama. Ipak, jeste li se nekada zapitali kako su nastala pojedina tehnološka rješenja koja se primjenjuju kod zrakoplova ili podmornica ? Ako želite saznati možete nam se pridružiti na prezentaciji i radionici povodom Noći šišmiša", stoji u pozivu Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka, Tehničkog muzeja Nikole Tesle iz Zagreba te Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, koji organiziraju Noć šišmiša na temu "Tehnologije u biologiji šišmiša" i dodaju: "Cilj obilježavanja Noći šišmiša jest približiti svijet šišmiša i tehnologija koje se koriste za njihovo istraživanje. Možda ćete se iznenaditi kad saznate kojim su znanstvenicima i zašto šišmiši bili inspiracija i koja su otkrića u svijetu tehnologije nastala zahvaljujući šišmišima."
U organizaciji i edukaciji djece o šišmišima pridružit će se Udruga studenata biologije ZOA i Udruga Biti bolji iz Osijeka.
70088466_639346653222420_686094370968961024_o.jpg