Nominacije za Mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić" 2019.

Nominacije za Mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić" 2019.

(iz)Gradimo mir zajedno! Prepoznajte mirotvorne napore! - pod tim sloganom Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek raspisao je natječaj za dodjelu ovogodišnje Mirovne nagrade Krunoslav Sukić. Nominacije se primaju do 5. studenoga.

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ prva mirovna je nagrada u Hrvatskoj koja je prvi puta dodijeljena prije 11 godina. "Ova je nagrada iskoračila iz zatvorenosti hrvatskoga društva, napravila je ono čemu se nismo usudili nadati, nadrasla nas je sve jer drugačije ne bi ni preživjela. Morala je rasti, okupiti mirotvorne škole, knjigama se otvoriti, višestruke dobitnike proglasiti, preko granica državnih ruku pružiti. Sada nas ona vodi, mi se pravimo da to nije tako a uživamo ju slijediti, rasti zajedno s njom", kaže Goran Božičević, iz Odbora za dodjelu nagrade.
Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade Krunoslav Sukić:
http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/
http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/
Predlagati mogu fizičke i pravne osobe. Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, životopis kandidata, najmanje jedna pisana preporuka.
Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ namijenjeni su pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj. Nominirani ne moraju biti građani RH.
Kategorije:
Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” (Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000 kuna)
Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” (Priznanje čini plaketa - zahvalnica)
Priznanje “Krunoslav Sukić” Knjiga godine (Priznanje čini plaketa - zahvalnica)
Priznanje “Krunoslav Sukić” Mirotvorna škola (Priznanje čine plaketa-zahvalnica te sedmodnevni edukativno-studijski posjet skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi)