Nova ambulanta za fizikalnu medicinu i terapiju

Nova ambulanta za fizikalnu medicinu i terapiju Nova ambulanta za fizikalnu medicinu i terapiju

fotografije Ksenija Zelenić

Primarna zdravstvena zaštita u Baranji kompletirana je otvorenjem četiri ambulante u sklopu Doma zdravlja u Belom Manastiru. Danas je otvorena i ambulatna za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju a Baranjci više neće morati putovati u Bizovac na terapije.

Uz ambulante za psihijatriju, kardiologiju, internu medicinu,koje su puštene u rad krajem prošle godine, danas je otvorena i ambulanta za fizikalnu terapiju s rehabilitacijom u koju je uloženo oko 10 milijuna kuna sredstava Županije Osječko-baranjske, grada Belog Manastira, resornog Ministarstva i Europskih fondova. 

Iz županijskog Projekta primarna zdravstvena zaštita na području Slavonije i Baranje, koji iznosi 20 milijuna kuna, financira se oprema u Domovima zdravlja na području cijele Županije.Tako je i u ove četiri nove ambulante u belomanastirskom Domu zdravlja iz tog projekta izdvojen novac za opremu. Ovom Domu zdravlja gravitira oko 40 000 stanovnika. Župan Ivan Anušić naglasio je kako se nada da će mogućnost ostvarivanja zdravstvene skrbi utjecati na smanjenje odlaska ljudi iz Baranje.