Nova oftalmološka ambulanta u osječkom Domu zdravlja

Nova oftalmološka ambulanta u osječkom Domu zdravlja Nova oftalmološka ambulanta u osječkom Domu zdravlja
Foto: HRT/M.Milas Foto: HRT/M.Milas
Foto: HRT/M.Milas Foto: HRT/M.Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Nova će ordinacija rasteretiti Klinički bolnički centar u Osijeku jer je riječ o potrebi 30 tisuća pacijenata, odnosno 4000 izvršenih pregleda godišnje .

Osječki Dom zdravlja dosada nije u svojem sastavu imao oftalmološku ambulantu. Kako je dr. Grbac-Budin, koja je u Domu zdravlja imala u zakupu prostor otišla u mirovinu, ta je ambulanta ostala prazna te je prenamijenjena u oftalmološku ordinaciju, pojasnio je ravnatelj Mato Lukić i dodao: "Radi se o prostoru od 80 četvornih metara u kojem  počinjemo s radom. Zasada smo sklopili Ugovor sa Kliničkim bolničkim centrom u Osijeku, Županijskom općom bolnicom i Bolnicom hrvatskih veterana u Vukovaru te belomanastirskim Domom zdravlja. Doktori iz tih će ustanova  do povratka naše doktorice sa specijalizacije raditi u osječkom Domu zdravlja".
Vrijednost dosadašnje investicije, uključujući i građevinske iznosi dvjesto tisuća kuna, no do povratka doktorice sa specijalizacije bit će obnovljena i kompletna oprema. Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović izrazio je zadovoljstvo što je javni novac iskorišten u tu svrhu: Ovo je odličan primjer i mi smo kao osnivači, odlaskom dr. Grbac Budin u mirovinu, odlučili preuzeti inicijativu. Želimo od Domova zdravlja napraviti ono što su nekad bili - ustanove za onu prvu liječničku intervenciju i preglede koje građani moraju obaviti". Zadovoljna je i specijalizantica oftalmologije Karin Krnić: "Trenutačno učim, imam još dvije i pol godine specijalizacije. Jedva čekam vratiti se ovdje u ordinaciju u kojoj će me čekati nova aparatura. Sigurna sam da ću se moći razvijati u dobrom smjeru". Valja istaknuti i kako je danas u Domu zdravlja obilježen Dan zdravih gradova, pod geslom "Zdrav grad-zdrava ustanova-Dom zdravlja Osijek". Osječani su mogli izmjeriti krvni tlak, glukozu u kapilarnoj krvi, visinu i težinu, ispitati vid te svoju plućnu finkciju.