Nove javne prometne površine u osječkom Kampusu

Nove javne prometne površine u osječkom Kampusu Nove javne prometne površine u osječkom Kampusu

U Osijeku su danas potpisani ugovori o izvođenju radova na izgradnji javnih prometnih površina u sveučilišnom Kampusu, koje će osigurati bolju komunikaciju u Kampusu te olakšati građevinske radove na gradnji novog studentskog paviljona.

Potpisnici, rektor osječkog Sveučilišta, Željko Turkalj; predstavnik izvođača radova, tvrke „Gradnja“, Davor Mandura i gradonačelnik, Ivan Vrkić, na konferenciji za novinstvo pojasnili su da je riječ o projektu ostvarenom kako bi se poboljšala prometna povezanost u Kampusu, a i omogućilo lakše obavljanje građevinskih radova pri gradnji novog studentskog paviljona.Podsjetimo,  Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dodjeljena su  bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“ u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ U Osijeku je trenutno osiguran smještaj za svega 4,3% studenata, odnosno uz već pokrenutu rekonstrukciju starog studentskog doma u vrijednosti 16.899.400,26 kuna koja će po završetku projekta rezultirati s obnovljenih 193 ležajeva, postojeći smještajni kapacitet u Osijeku je 669 ležajeva. Realizacijom ovog projekta koji je od izuzetnog značaja za Sveučilište, izgraditi će se nova zgrada studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku u ulici K.P. Svačića 1c koja će omogućiti smještaj za dodatnih 796 studenata, čime će po završetku projekta ukupan broj kreveta za studente u Osijeku iznositi 1.465, čime bi smještaj u Osijeku bio osiguran za 8.6% studenata. Projekt će doprinijeti povećanju smještajnih kapaciteta za studente posebno one u nepovoljnom položaju budući da će za njih biti predviđeno 537 od 796 ležajeva što čini 67% kapaciteta. Od toga će 10 jednokrevetnih soba biti prilagođeno za studente s invaliditetom. Projektnom će se izgraditi energetski učinkovita zgrada što će doprinijeti niskim troškovima održavanja. Biti će izgrađen „topli hodnik“ između postojeće i nove zgrade, urediti će se okoliš oko zgrade i studentski trg te će se izgraditi Sjeverno parkiralište od 4000 m2 koje će servisirati potrebe zgrade.

Ukupna vrijednost projekta je 174.300.000,00 kuna koji će iz bespovratnih sredstava biti dodijeljeni u cjelokupnom iznosu. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Nove ceste u kampusu- final