Novi ciklus Otvorenog četvrtka

Novi ciklus Otvorenog četvrtka

Predavanjem Ane Babić Čikeš "Emocionalna inteligencija – put ka sreći?" 29. listopada Filozofski fakultet Osijek nastavlja projekt "Otvoreni četvrtak". Riječ je o nizu popularno-znanstvenih predavanja s temama iz društvenih i humanističkih znanosti, koja se održavaju posljednjeg četvrtka u mjesecu.

Predavanja se održavaju u učionici 54 (II. kat) s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9). Sva će predavanja biti posljednji četvrtak u mjesecu, dok će se predavanje u prosincu održati ranije zbog božićnih i novogodišnjih blagdana. Ulaz je na sva događanja slobodan.
Ove će se akademske godine program Otvorenog četvrtka realizirati od listopada 2020. do svibnja 2021., a posjetitelji predavanja moći će poslušati izlaganja posvećena nizu tema – od suvremene kinematografije, prevođenja sa skandinavskih jezika i povijesti pića do aktualne reforme obrazovanja, rodnih odnosa i emocionalne inteligencije.
Kroz projekt predavači dobivaju priliku podijeliti s javnošću rezultate svojih istraživanja te istodobno dobiti korisne povratne informacije. Osim što se prikazuju rezultati raznih istraživanja, nakon svakog predavanja slijedi poticajna rasprava.
Uz uobičajenih osam predavanja u redovnom terminu, u ovom će se ciklusu organizirati i jedna tribina, a planirana je za ožujak 2021.
Više o Otvorenom četvrtku možete se saznati na poveznici: https://www.ffos.unios.hr/znanstveni-portal/otvoreni-cetvrtak-filozofskog-fakulteta te na Facebooku: https://www.facebook.com/otvorenicetvrtak. Za predavanja za koja su predavači dali suglasnost bit će organiziran i prijenos uživo preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka.
otvoreni-cetvrtak.jpg