Novi dječji vrtić u Višnjevcu

Novi dječji vrtić u   Višnjevcu Novi dječji vrtić u   Višnjevcu

fotografije Hrvoje Verić HRT Radio Osijek

"Višnjevac konačno, nakon 20 godina, ima vrtić koji je moderan, suvremen i izgrađen u skladu sa svim suvremenim standardima. Vjerujem kako će zadovoljiti sve potrebe za pohađanjem vrtića djece iz Višnjevca, ali i Josipovca" rekao je otvarajući danas višnjevački vrtić dogradonačelnik Boris Piližota.

"Osim toga izgradnjom ovoga vrtića podižemo pedagoški standard predškolskoga odgoja i naobrazbe u Osijeku. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako će zaposliti 15 odgojitelja, a očekujemo i da će roditelji biti iznimno zadovoljni jer će vrtić imati sve sadržaje koji se očekuju od jednog modernog vrtića", rekao je Piližota.

Radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu vrijedni su gotovo 10 milijuna kuna, a izgradnju je poduprlo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna. Vrtić se prostire na 1 400 četvornih metara zatvorenog prostora u sklopu kojega je i zeleni atrij usred objekta veličine 120 kvadrata. Vrtić ima 10 velikih prostorija koje su predviđene za boravak djece (4 jaslički uzrasti i 6 predškolski) s po 50 četvornih metara površine, prostorije imaju podno grijanje, a prostor za igru na otvorenom i pregršt drugih sadržaja rasprostranjeni su na 2 000 četvornih metara zelenih površina oko vrtića.