Novi koševi i obnovljeno košarkaško igralište u Retfali

Novi koševi i obnovljeno košarkaško igralište u Retfali Novi koševi i obnovljeno košarkaško igralište u Retfali

Stanovnicima Retfale predani su danas koševi na obnovljenom košarkaškom igralištu. Na primopredaji su bili organizatorica nacionalnog projekta „Koš za koš" Zdenka Zrilić, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i košarkaši Košarkaškog kluba Vrijednosnice Osijek.

"Četrnaestogodišnjeg je dječaka iz Osijeka teško ozlijedila metalna konstrukcija koša koja je pala na njega  na igralištu u Ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku u rujnu ove godine. Bilo je vidljivo da je metalni stup, koji je koš držao, istrunuo", prisjetio se osječki gradonačelnik, Ivan Vrkić dana kada je počelo uređenje i obnova osječkih igrališta. U obnovu se, potaknuta ovim događajem, uključila i zadarska inicijativa "Koš za koš" koja obnavlja "kvartovska igrališta" diljem Hrvatske pa je jedno od njih donirala i Osijeku. Grad Osijek ima sedam gradskih četvrti i osam mjesnih odbora na kojima se nalaze rekreacijske i sportske površine nad kojima ingerenciju uskoro preuzima tvrtka Športski objekti d.o.o. Nakon što su djelatnici nadležne tvrtke obavili pregled svih površina i infrastrukture, podnijeli su Izvještaj o stanju javnih sportskih terena u gradu Osijeku s detaljnom analizom za svako od ukupno 21 pregledanog igrališta. Vrijednost opreme i radova za ona igrališta gdje je sanacija neophodna iznosi 141 250 000 kuna dok ukupna vrijednost svih predloženih radova iznosi 272 000 000 kuna. Osim već spomenute gradske tvrtke koja će provoditi redovito održavanje javnih rekreacijskih i športskih površina kao i opreme odnosno sprava, tvrtka UNIKOM d.o.o. održavat će zelene površine i brinuti o urednosti okoline. "Poduzeli smo sve za ono najbitnije, sigurna igrališta djeci i mladima, eliminirali smo mogućnost nesreća, a svim sugrađanima na raspolaganje stavljamo kvalitetno opremljene lokacije za provođenje slobodnog vremena", istaknuo je gradonačelnik Vrkić.

Akciji se priključio i Košarkaški klub Vrijednosnice koji je na konferenciji za novinstvo najavio sutrašnju utakmicu i natječaj za novu himnu kluba te Udruga Auxsilium koja je osmislila humanitarni projekt - cjelokupni prihod ostvaren prodajom ulaznica s košarkaških utakmica namijenjen je osnovnoškolcima za redoviti obrok u školama.

Koš na Ljudevita Posavskog Vrkić, Zrilić