Novi milijuni za vukovarske poduzetnike

Novi milijuni za vukovarske poduzetnike Novi milijuni za vukovarske poduzetnike

foto: Davor Lončarić

Vukovar je objavio javni poziv poduzetnicima kojima je ponudio na raspolaganje potpore vrijedne 2,7 milijuna kuna. Gradonačelnik Penava izjavio je danas kako je Vukovar među rijetkima u Hrvatskoj usred koronakrize i gospodarske krize povećao broj zaposlenih.

Od 2014. godine iz proračuna grada Vukovara u razvoj gospodarstva i poduzetništva uloženo je 49 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako ga ohrabruje činjenica što je zahvaljujući tim novcem i brojnim projektima zaposleno 1.100 ljudi. Posebno je istaknuo kako je Vukovar među rijetkim hrvatskim gradovima koji je u jeku pandemije koronavirusa i gospodarske krize uspio prošle godine povećati broj zaposlenih. Prošle je godine, naime, zaposleno novih 243 ljudi u Vukovaru. 

Korisnici danas predstavljene bespovratne potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni zakonom koji na području Vukovara obavljaju gospodarsku djelatnost te imaju minimalno jednu zaposlenu osobu na puno radno vrijeme. Minimalni iznos potpore je dvije tisuće kuna, a najveći 200 tisuća kuna. Kroz ovaj je Javni poziv osigurano 2,7 milijuna kuna proračunskih sredstava, a rok za prijavu je 15. travnja. Više od konkretnim potporama poslušajte u ptilogu s konferencije za novinare. 

Vukovar potpore