Novi prijam i baza administracije na Ginekologiji

Novi prijam i baza administracije na Ginekologiji Novi prijam i baza administracije na Ginekologiji

Klinika za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek ima novi prijam i bazu administracije u što je Grad Osijek uložio 100.000, a KBC oko 60.000 kuna. Novu je prostoriju obišao danas zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, a na donaciji je zahvalio ravnatelj bolnice Željko Zubčić.

Na Klinici za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek dnevno se, u svim ambulantama, obavi preko 150 pregleda, poručio je zamjenik predstojnice Klinike Zlatko Topolovec. Sve pacijentice koje dođu u ambulantu moraju proći administrativni upis na šalteru pa je novootvoreni prostor ključno mjesto i početak prijema.
Sadašnja baza administracije preselit će se u novootvoreni prijam, a prostor u kojoj je do sada bila prenamijenit će se za novu ambulantu u kojoj će biti prošle godine nabavljeni suvremeni 4D ultrazvuk za dijagnostiku i praćenje trudnica, rekao je ravnatelj bolnice Željko Zubčić. Zahvalio je Gradu na donaciji i pomaganju u radu i opremanju bolnice koja je u državnom vlasništvu, pa Grad Osijek i nema obvezu financirati ju. No, kako je naglasio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota Grad će i dalje pomagati osječki KBC, na dobrobit svih građana, pacijenata i osoblja te podizanja standarda zdravstvenih ustanova.
Tijekom 2019. Grad Osijek je iz proračuna izdvojio nešto više od 570.000 kuna za donacije KBC-u Osijek. Sufinancirali su kupovinu stolnog inkubatora na Zavodu za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju, opremanje operacijske sale na Zavodu za urologiju, a preostao je još završetak radova na Zavodu za bolesti srca i krvih žila.