Novi projekt "Budi tu i ohrabri me"

Novi projekt "Budi tu i ohrabri me"

Osječka Udruga roditelja djeca oboljele od malignih bolesti "Moje dijete" u suradnji je s Crvenim križem i Centrom zdravlja Vaga pokrenula projekt "Budi tu i ohrabri me". ..

Riječ je o projektu psihosocijalne pomoći oboljeloj djeci i njihovoj užoj obitelji koja prolazi kroz strah, neizvjesnost, nevjericu, depresiju- rekla je predsjednica udruge Moje dijete Sonja Lacković Kučinac predstavljajući projekt na konferenciji za novinare. Procjena je udruge da će sudjelovati 30-ero djece i njihovi roditelji a psihološke radionice za njih će voditi klinička psihologinja Maja Buljubašić. 

Centar zdravlja Vaga u projekt će se uključiti radionicama kuhanja i pripremi uravnoteženih obroka jer upravo pravilna prehrana može ubrzati ozdravljenje te će izrađivati jelovnike za svako dijete- objasnila je predsjednica Vage Danijela Periš.   

Prema riječima zamjenika ravnatelja osječkog Crvenog križa Denisa Ćosića boravkom u njihovom Centru za edukaciju u Orahovici djeca će se brže oporavljati  a uključit će se i njihovi volonteri koji će voditi radionice i igraonice. 

Ovaj projekt financira Ministarstvo zdravlja, počeo je u listopadu i trajat će 12 mjeseci.