Novi radni stroj te izgradnja kolumbarija

Novi radni stroj te izgradnja kolumbarija

Foto: Stjepan Filipović

Osječki Ukop nabavio je novi radni stroj, tzv. kombinirku kojim će raditi sve ukope i iskope te pripremu za izgradnju grobnica, staza vodovodnih priključaka te ostale infrastrukture .

Stroj je vrijedan 620.000 kuna i bitno će ubrzati radne procese, rekao je direktor Ukop-a Hrvoje Ostrički te obavješćuje građane da je Ukop krenuo u izgradnju 24 grobnice na Centralnom te 16 na Donjogradskom groblju. Rade se i temelji za izgradnju novog kolumbarija koji će imati 36 kazeta. U svaku kazetu stane šest urni za razliku od prethodnih u koju jsu stale četiri urne. Izgradnjom novog kolumbarija cijena po urni bit će povoljnija za građane. Veliki iskorak bio je otvaranje cvjećarnica u siječnju, koje se nalaze u sklopu groblja, u kojima je Ukop ponudio veliki broj proizvoda korisnicima.
zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota istaknu je da Grad Osijek podržava sve aktivnosti koje provodi tvrtka Ukop koje su usmjerene podizanju standarda, razine i kvalitete usluga prema našim sugrađanima.
Dodao je da cvjećarnicama na Aninom i Centralnom groblju žele biti konkurentni i ponuditi sugrađanima koji nemaju prijevoz i da ne moraju, odlaskom na groblje usput stajati i negdje drugdje kupovati cvijeće u u dvjema cvjećarnicama u sklopu groblja mogu dobiti dobru i kvalitetnu uslugu.
Tvrtka Ukop Osijek prijavila je Europskom projektu IPA INTERREG Srbija - Hrvatska projekt obnove infrastrukture na Aninom groblju te energetske obnove zgrade na Centralnom groblju, a odgovor jesu li prošli na natječaju doznat će u ožujku sljedeće godine.

 

Boris Piližota

Hrvoje Ostrički