Novinari za bolesnog Filipa

Novinari za bolesnog Filipa Novinari za bolesnog Filipa

Novac prikupljen na humanitarnoj novinarskoj zabavi članovi Hrvatskog novinarskog društva Osječko baranjske županije odlučili su namijeniti Ružici Horvatović i njezinu sinu Filipu koji boluje od nepoznate bolesti pluća.

Na humanitarnoj novinarskoj zabavi koju su prošloga tjedna u Osijeku organizirali članovi Hrvatskog novinarskog društva Osječko baranjske županije prikupljeno je 2.100,00 kuna koje su novinari odlučili namijeniti u humanitarne svrhe. Opredijelili su se kako će prikupljeni novac dati Ružici Horvatović i njezinu sinu Filipu koji boluje od nepoznate bolesti pluća.

12-ogodišnji Filip Horvatović prije godinu dana doznao je kako boluje od nepoznate bolesti pluća, koju hrvatski liječnici, ali i liječnici iz SAD-a i Pariza još uvijek nisu uspjeli precizno dijagnosticirati. Poznato je samo kako nije riječ o malignoj bolesti, a velik je problem potpuni gubitak imuniteta iz nepoznatog razloga. Budući da je Ružica samohrana majka troje djece, a s Filipom zbog liječenja barem jednom mjesečno odlazi u Zagreb, prikupljenih 2.000 kuna dobro je došlo u ove predblagdanske dane. Novinari su, u ovo predblagdansko vrijem, Filipu odlučili pokloniti i vrećicu slatkiša, a skromni 12-ogodišnjak za Božić želi samo što više druženja sa svojim vršnjacima, koji mu nedostaju jer zbog bolesti ne može ići u školu. 

Osim s nepoznatom bolešću sina, Filipova majka Ružica, bori se i s rješavanja stambenoga pitanja jer su trenutačno podstanari, a na listi za jednosoban gradski stan tek su 38 i u njega bi mogli u najboljem slučaju useliti za godinu i pol do dvije.

Filipa odnedavno u Zagrebu liječi i liječnik iz Ukrajine, tako da troškovi ove obitelji sve više rastu, tako da su im donacije poput ove Hrvatskog novinarskog društva Osječko baranjske županije, više nego dobrodošla.