Novo lice gradskog središta: završena obnova Županijske ulice

Novo lice gradskog središta: završena obnova Županijske ulice Novo lice gradskog središta: završena obnova Županijske ulice

fotografije fb Ivana Vrkića

Postavljanjem ploča završeni su radovi u Županijskoj ulici u Osijeku, čime je gradsko središte dobilo posve novi izgled. U planu je i ozelenjavanje toga prostora, koji bi, ako tako odluče Osječani, mogao postati i pješačka zona.

Tvrtka Unikom izvela je radove na nogostupu ukupne površine 1 500 m² uređivanjem nove konstrukcije sa stabilizacijom i opločenjem kockama visine 8 cm. Rekonstruirali su i parkirališni prostor nanošenjem novog sloja asfalta ukupne površine 930 m², vidljive željezne konstrukcije u kasnu jesen će dobiti jedanaest sadnica drveća, a u sve navedeno uloženo je 1 300 000 kuna. Tvrtka Vodovod Osije rekonstruirala je postojeće kanalizacijske priključke i dotrajali zidni kanal oborinske odvodnje radovima u vrijednosti 200 tisuća kuna. HEP ODS rekonstruirao je niskonaponsku mrežu u radovima vrijednim 300 tisuća kuna. U cjelokupnu obnovu Županijske ulice uloženo je 1 800 tisuća kuna.