Novom, znatno mlađom upravom EFOS okreće novi list

Novom, znatno mlađom upravom EFOS okreće novi list

Članovi Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Osijeku na ovotjednoj su sjednici za sljedeće četverogodišnje razdoblje izabrali novu, značajno pomlađenu upravu. "Nove prodekanice i prodekani unaprijedit će razvoj fakulteta i učiniti ga prepoznatljivim na međunarodnoj razini", najavljuje se.

Doc. dr. sc. Ivan Kelić novi je prodekan za nastavu, mjesto prodekanice za znanost preuzet će izv. prof. dr. sc. Marina Stanić, na poziciji prodekana za financije i organizaciju poslovanja ostaje izv. prof. dr. sc. Ivan Kristek, a za suradnju s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte bit će zadužena prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka, koja je u prethodnom mandatu obavljala dužnost prodekanice za nastavu. Glavni cilj novoimenovanih članova uprave jest dodatno poboljšati kvalitetu studijskih programa te osnažiti internacionalno djelovanje fakulteta.
"Dolaskom novih snaga na čelo cijenjene visokoobrazovne institucije, EFOS će optimistično zakoračiti u nadolazeću akademsku godinu. Preuzimanjem odgovornosti i prihvaćanjem uloga na glavnim pozicijama fakulteta, prodekani i prodekanice pristali su marljivo izvršavati svoje dužnosti koje, između ostalog, uključuju kontinuiranu brigu o dobrobiti studenata, profesionalan razvoj studijskih programa te postizanje učinkovite suradnje s različitim ustanovama i poduzećima", najavljuju s Ekonomskog fakulteta, a da EFOS simbolično okreće još jednu novu stranicu, potvrdio je i dekan fakulteta, prof. dr. sc. Boris Crnković: „Pred novom upravom su brojni izazovi i zadaci, od preoblikovanja diplomskih studija, jačanja aktivnosti na međunarodnim akreditacijama, revidiranja poslijediplomskih specijalističkih i doktorskih studija, pa sve do jačanja veza s gospodarstvom te razvoja programa cjeloživotnog obrazovanja. Vjerujem da će znanje i iskustvo dosadašnjih članova uprave uz znanje i novu energiju novih članova uprave biti jamac ostvarenja svih planiranih ciljeva.“
Budući da je jedna od ključnih vizija i misija EFOS-a omogućiti studentima jedinstvena iskustva, znanja i poznanstva, nova će uprava biti usmjerena ka boljem pozicioniranju fakulteta na međunarodnoj razini te unaprjeđenju studijskih programa.