„Nula na dar“

„Nula na dar“ „Nula na dar“

Foto: Miroslav Lačanin

U Mjesecu borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama građani su se mogli na informativnm štandovima na središnjem osječkom trgu upoznati s radom brojnih udruga, koji su ih uputili u štetnosti alkohola..

Okupljenim zainteresiranim građanima dijelili su promidžbene materijale i obavljali alkotestiranje. Cilj je akcije senzibiliziranje javnosti o temi bolesti ovisnosti, poglavito alkoholizma koji je na žalost u znatnom porastu među mlađom populacijom. Bilježe se vikend opijanja koja su u pravilu gotovo jedina zabava mladih. 

Danas će se, kako bi se ukazalo na važnos uloge sporta u prevenciji ovisnosti, održati utrka „Trčanjem protiv ovisnosti 2014.“, koja starta u 15 sati kod Veslačkoga kluba Iktus.

Na zajedničkom projektu „Legiranje, ne drogiranje“ okupljeni su Policijska uprava osječko-baranjska, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, PRONI Centar, Udruga „Ne-ovisnost“, Klub liječenih alkoholičara Osijek, Savjet mladih Grada Osijeka, Savjet mladih Osječko-baranjske županije i Udruga studenata Medicinskog fakulteta.