Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

FB Crveni križ Osijek/ilustracija

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći u široj javnosti. Osječki Crveni križ program obilježavanja organizira 14. rujna na Trgu slobode.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na prvu pomoć i marginalizirane osobe čime se želi skrenuti pozornost na omogućavanje učenja prve pomoći i onim skupinama kojima je pristup edukaciji često onemogućen,a jednako tako želi se pokazati da su znanja i vještine iz pružanja prve pomoći jednako potrebne i važne za svakoga.

Osječki Crveni križ 14. rujna organizira akciju na Trgu slobode od 10 do 12 sati, a aktivnosti su usmjerene na podizanje svijesti šire zajednice o važnosti poznavanja pravilnog pružanja prve pomoći kako bi se pridonijelo stvaranju zajednice sposobne reagirati u slučaju nezgode te unaprijedile vještine pružanja prve pomoći kod sugrađana. 

Program obilježavanja, Trg slobode: 

-od 10,15 do 11,45: radionice "Mala škola prve pomoći" (postupak zbrinjavanja osobe u besvjesnom stanju i postupak pravilnog pružanja prve pomoći kod osobe koja se guši, postupak zaustavljanja krvarenja, reanimacija uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora)  

-od 10 do 12 sati: akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, info- štand Crvenog križa, info- štand Odjela prevencije PU osječko-baranjske