Obilježen Dan GČ Donji grad

Obilježen Dan GČ Donji grad Obilježen Dan GČ Donji grad

U povodu 12. rujna, crkvenoga goda donjogradske župe i Dana Gradske četvrti Donji grad, članovi Vijeća Gradske četvrti, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Osijeka Ivan Vrkić i Denis Ambruš položili su vijence ispred križa na donjogradskom groblju, a u sjedištu gradske četvrti održana je svečana sjednica.

Sredstvima u iznosu 600.000 kuna, koliko je Gradska četvrt imala za ovu godinu, popravljeni su nogostupi, nerazvrstane ceste, postavljena rasvjeta u Nemetinu te na trgu bana Josipa Jelačića, semafor na raskrižju Krstova - Zeleno polje te izgrađeno parkiralište na Vijencu Murse, a u tijeku je kružni tok na Zelenom polju, ističe predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Željko Vranješ.
Svečano jubilarno slavlje 300-te obljetnice župe počinje sutra ispred kapelice Gospe Snježne u 18 sati. Posvetnu molitvu Gospi predmolit će đakovačko - osječki nadbiskup Đuro Hranić i blagosloviti kopiju kipa ugrađenog u zid kapelice. Gospin kip iz 1711. godine u procesiji će biti nošen ulicama Donjeg grada do župne crkve u kojoj će biti slavljena svečana misa. U koncelebraciji će sudjelovati đakovačko - osječki nadbiskup u miru Marin Srakić te brojni svećenici.