Obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

HRT/VD

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u spomena na sve stradalnike Domovinskog rata, na lijevoj obali Drave, te kasnijim sportskim susretima branitelja započelo je osječko obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"Osječankama i Osječanima čestitamo današnji dan uz zahvalnost svima onima koji su svoje živote dali za neovisnu Hrvatsku. Danas djecu trebamo učiti vrijednostima slobode, tolerancije i poštivanja, no primarno vrijednostima mira", istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš tijekom svečanosti na kojoj su uz predstavnike Grada sudjelovala izaslanstva Osječko-baranjske županije, Vojske, Policije, te Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Drugi dio obilježavanja programa već je tradicionalno organiziran na streljani Pampas gdje je Županijska podružnica udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije u suradnji s Gradskim ogrankom UHDDR Grada Osijeka, organizirala sportske susrete.

"Turnir u šahu, turnir u stolnom tenisu, streljaštvo, belot i brojne druge aktivnosti pripremljene su i ove godine, no uz natjecanja koja će se održavati tijekom cijelog dana, najvažnije je ipak druženje i zajedništvo koje se na istom ovom mjestu odvija već 15. godinu za redom", naglasio je Zdravko Nalio predsjednik Gradskog odbora UHDDR-a Grada Osijeka.

Današnji program nastavlja se od 21 sat koncertom grupe Zvučni zid kod Secesijskog zdenca na osječkoj Promenadi, uz vatromet koji je na rasporedu od 22:30.