Obiteljsko nasilje, pucnjava i prijetnja bombom u Šećerani

Obiteljsko nasilje, pucnjava i prijetnja bombom u Šećerani

Nakon gotovo 12 sati završena je drama u naselju Šećerana u Baranji. Muškarac koji se zatvorio u stan i prijetio da će aktivirati ručnu bombu nakon što je i pucao prema policiji, predao se jutros u 3 sata i 15 minuta.

Sve je počelo u jučer poslijepodne nakon dojave o obiteljskom nasilju. 35-godišnjak , neslužbeno doznajemo, poznat po nasilničkom ponašanju, pucnjima i prijetnjom bombom htio je spriječiti uhićenje. Obitelj je uspjela pobjeći, specijalna policija blokirala je prilaze kući, pregovori su trajali satima, a rano jutros počinitelj se sam predao.

Ministarsvo unutarnjih poslova je objavilo službeno priopćenje:

U subotu oko 16,01 sati u Policijskoj postaji Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku.  

3,17 sati- nakon višesatnog pregovaranja, počinitelj se predao policiji. Tijekom postupanja nije bilo ozlijeđenih osoba. 

 

 

Darijo Premec, glasnogovornik