Obljetnice Matice slovačke i Smotra slovačkog folklora u Osijeku

Obljetnice Matice slovačke  i Smotra slovačkog folklora u Osijeku

"Matica slovačka Osijek je udruga koja već 25 godina njeguje kulturu i tradiciju svojih predaka Slovaka. Matica slovačka Osijek ima oko 100 članova a više od 50 je aktivnih. U okviru MS Osijek djeluju

„25. Obljetnice Matice slovačke Osijek – Dani slovačke kulture u gradu Osijeku" i Smotru slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj održat će se 1. i 2. lipnja u Osijeku. Domaćin Dana je Osnovna škola Antuna Mihanovića, a Smotra folklora se održava u Domu Hrvatske vojske.

"Matica slovačka Osijek je udruga koja već 25 godina njeguje kulturu i tradiciju svojih predaka Slovaka. Matica slovačka Osijek ima oko 100 članova a više od 50 je aktivnih. U okviru MS Osijek djeluju: folklorna skupina odrasli i dječja skupina, pjevačka skupina, glazbena skupina i skupina ručnih radova. Nastupamo na svim kulturnim manifestacijama Saveza Slovaka, našega Grada, Županije i u inozemstvu(R. Slovačkoj, R. Rumunjskoj, R. Bosni i Hercegovini, R. Srbiji). Surađujemo sa mnogim KUD-ima grada i okolice. Njegovanjem običaja pripadnika slovačke nacionalne manjine u Osijeku želimo biti mostovi prijateljstava između dviju naroda Slovačkog i Hrvatskog i između narodnosti u našemu gradu. Na proslavama se očekuje oko 600 izvođača: trinaest slovačkih udruga, dvije hrvatske udruge te gosti iz Republike Slovačke-Nitra-Dražovce", kaže se u pozivu koji je stigao iz Matice slovačke.

 

25 godina Matice slovačke