Obnova predstave "Uspavanka za mišića"

Obnova predstave "Uspavanka za mišića"

Svečana obnova Uspavanke za mišića na rasporedu je u petak, 12. travnja s početkom u 18 sati, a ulaz u Dječje kazalište Branka Mihaljevića moguć je s pozivnicom. . .

Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka najavilo je svečanu obnovu predstave Uspavanka za mišića, koju je 2010. godine u tom kazalištu režirala Ljudmila Fedorova. Mlada, talentirana redateljica potpisuje i obnovu ove predstave za koju je tekst po predlošku Bajke o budalastom mišiću Samuila Jakovljeviča Maršaka, napisao Konstantin Fedorov. Začudnu scenografiju, lutke i kostime osmislila je Aleksandra Zubova dok su autori glazbe Aleksandr Leonov i Olga Gaidamak. Priča govori o malenom, neposlušnom i jogunastom mišiću koji odlučno odbija leći i spavati. Mama mišica na razne načine pokušava poleći sina u kolijevku, ali ne uspijeva. Tada poziva druge životinje kako bi uspavale njezina sina, no uzalud se trude i štuka i žaba i konjić. Tek kada dođe mačka u mišjem domu nastaje velika promjena!


Redateljica Ljudmila Fedorova ovoga je puta dobila gotovo posve novi glumački postav, pa će tako Mamu mišicu igrati Kristina Fančović, Mišića Gordan Marijanović, Kokoš Violetu Aleksandra Colnarić (koja je ujedno i jedina iz prošle postave), Žaba je Ivana Vukićević, Ždrijebe Srđan Kovačević, pojavljuju se grupno i u ulogama Pospanih čarobnjaka (Aleksandra Colnarić, Srđan Kovačević i Ivana Vukićević); Dva Pileta (Kristina Fančović, Srđan Kovačević i Ivana Vukićević), te Stanovnika kauča (svi).

Podsjećamo da je Ljudmila Fedorova u osječkom Dječjem kazalištu režirala brojne uspješnice: Bajku o caru Saltanu, Uspavanku za mišića, Nije me strah, te najnagrađivaniju predstavu u povijesti Kazališta - Devetu ovčicu.

Svečana obnova Uspavanke za mišića na rasporedu je u petak, 12. travnja s početkom u 18 sati, a ulaz je moguć s pozivnicom.