Obnova Sakuntala parka počinje 2. srpnja

Obnova Sakuntala parka počinje 2. srpnja Obnova Sakuntala parka počinje 2. srpnja

Foto: Stjepan Filipović

Radovi obnove Sakuntala parka, vrijedni 4 milijuna kuna, obuhvatit će revitalizaciju zelenih površina, pješačkih staza, navodnjavanja i komunalne opreme .

Ugovore o izvođenju radova na uređenju Šetališta Petra Preradovića kod Sakuntala parka u Osijeku s izvoditeljima potpisao je gradonačelnik Ivan Vrkić.
Projekt S.O.S. - Turistička ruta Secesija Osijek - Subotica odobren je u okviru Intereg-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. i značajan je za Grad Osijek jer se bavi valorizacijom secesijske kulturne baštine i promocijom zajedničke kulturno - turističke ponude Osijeka i Subotice. Revitalizacija parkovnog i arhitektonskog nasljeđa Sakuntala parka, najvažnija je projektna aktivnost Grada Osijeka. Projekt obnove obuhvaća revitalizaciju zelenih površina, pješačkih staza, navodnjavanja i komunalne opreme.
Radovi na rekonstrukciji šetališta Petra Preradovića vrijedni su 4 milijuna kuna. Rok izvođenja radova je 150 dana a počinju 2. srpnja. Uz obnovu secesijskih pročelja na Europskoj aveniji i u središtu grada sufinanciranu sredstvima Grada Osijeka kroz Otvoreni javni poziv Projekt obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka, rekonstrukcija Sakuntala parka predstavljat će značajan i vidljiv pomak u odnosu na dosadašnje stanje secesijskog kulturnog naslijeđa.

Ivan Vrkić

Krunoslav Plećaš

Saša Uranjek