Obnovljeni prostori Obiteljskog centra

Obnovljeni prostori Obiteljskog centra Obnovljeni prostori Obiteljskog centra

Projektom „Društveni putokaz" osječki Centar za socijalnu skrb obnovio je prostore Obiteljskoga centra u Jägerovoj ulici. Današnjom završnom konferencijom EU projekta prostor je stavljen na raspolaganje korisnicima.

Projekt je ukupno vrijedan 2 milijuna 945 tisuća kuna, a najvećim je dijelom sufinranciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Predstojnica Obiteljskog centra Helena Kristek istaknula je kako su poboljšanjem funkcionalnosti postojeće infrastrukture i prikladnim opremanjem prostora osigurani uvjeti za provedbu aktivnosti edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica. Novouređeni prostori korisnicima različitih kategorija i uzrasta omogućit će kontinuiran i produktivan rad na aktivnostima socijalizacije i pripremanja za samostalan život.

U podrumu su uređene informatičke učionice, uredi, čajna kuhinja, glavna dvorana i sanitarni čvorovi, u prizemlju igraonice i tri učionice, a u dvorištu su postavljena igrala te uređena terasa. Opsežni su radovi obuhvatili arhitektonsko-građevinski dio, elektroinstalacije, termotehničke i hidrotehničke instalacije.

U sklopu projekta, nabavljen je uređaj za terapijsku metodu praćenja električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanje povratne informacije o njoj. Kupljeno je i vozilo kojim će se koristiti mobilni tim za potrebe rada Obiteljskog centra kako bi svim potencijalnim korisnicima mogao pružiti potrebne socijalne usluge u njihovim sredinama.