Od 110 testiranih na koronavirus tri su uzorka pozitivna

Od 110 testiranih na koronavirus tri su uzorka pozitivna

Foto - vijesti hrt.hr

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 110 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Dvije su osobe iz Đakova, a jedna iz Silaša kod Šodolovaca .

Tako su na području županije 332 osobe pozitivne na ovaj virus. U Kliničkom bolničkom  centru na liječenju je od koronavirusa 27 pacijenata, a dvoje je i dalje na respiratoru. Samoizolacija je jučer određena za 40 kontakt osoba što ukupno čini 540 osoba pod tom mjerom. Utvrđeno je jedno kršenje ove mjere i to u Osijeku.

U Vukovarsko - srijemskoj županiji testirane su 94 osobe od kojih je sedam novih pozitivnih na Covid 19. Na bolničkom liječenju je četvero pacijenata. U samoizolaciji je 45 zdravstvenih djelatnika - 8 liječnika, 32 medicinske sestre i tehničara te 5 nezdravstvenih djelatnika.

Prema najavama Nacionalnog stožera, od sutra će nošenje zaštitnih maski osim u javnom prijevozu  biti obvezno i u trgovačkim centrima i različitim prodavaonicama. Djelatnici u uslužnim djelatnostima te svi zdravstveni radnici i oni koji kontaktiraju s mnogo ljudi, moraju imati zaštitne maske. Usto, svima se i dalje mjeri tjelesna temperatura, a prostori u kojima se radi redovito se moraju dezinficirati i provjetravati.