Od danas još 9 žena pomaže starijima

Od danas još 9 žena pomaže starijima Od danas još 9 žena pomaže starijima

Ženska udruga Izvor iz Tenje provodi program "Podrška socijalnoj koheziji" u sklopu poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena" u kojem je od danas zaposleno 9 žena na pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama.

U Tenji je predstavljen projekt "Podrška socijalnoj koheziji" koji se provodi u sklopu poziva "Zaželi - Program zapošljavanja žena" u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje RU Osijek. Projekt je financiran putem Europskog socijalnog fonda.

Projektom je zaposleno 9 žena na 24 mjeseca na pružanju pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama na područjima gdje takve usluge nisu razvijene i nedostaju. Projekt se provodi u Osijeku, Tenji, Sarvašu i Klisi. Starijim i nemoćnim osobama pruža se pomoć u obliku nabave namirnica i lijekova, pomoći u kući, prijevozu i slično, a kako napominju i primatelji i pružatelji pomoći, često su lijepa riječ i društvo najpotrebniji. Zaposlene žene dobile su bicikle kako bi brže i lakše obavljale posao.

Starije i nemoćne osobe kojima je pomoć potrebna mogu se javiti Udruzi Izvor iz Tenje.

Kroz programe javnih učilišta organizirati će se dodatno osposobljavanje za 8 žena čime će se unaprijediti njihov radni potencijal na tržištu rada, a za najmanje 36 starijih i nemoćnih osoba korisnika usluga olakšat će samostalno stanovanje u vlastitom domu, odgoditi institucionalizaciju i povećati kvalitetu života.