Od danas kupanje na Gradskim bazenima

Od danas kupanje na Gradskim bazenima

foto facebook Gradski bazeni

Osječki Gradski bazeni od danas, 22. svibnja, otvoreni su za sve posjetitelje između 9 i 22 sata, dok će klubovi koji ih koriste za svoje treninge s radom početi od ponedjeljka 25. ovoga mjeseca .

Remont na bazenima završen je tijekom proteklih tjedana, napunjeni su svježom vodom, a rad je usklađen preporukama Zavoda za javno zdravstvo, doznali smo od direktorice Športskih objekata Osijek Nataše Brčić koja je napomenula kako je osim socijalnog distanciranja, dezinficiranja ruku, obaveza i tuširati se prije ulaska u bazen te koristiti nogoper:

21728915_704083759785908_2487872874962986497_o.jpg "Mislim da je sada svima u cilju da to rade jer kao što znamo sami bazeni, odnosno voda zbog klora, nisu opasni ali zato su je sve ostalo opasno za širenje virusa ukoliko se ne pridržavamo mjera. Upravo iz tog razloga naši će djelatnici konstantno dezinficirati sam prostor, ležaljke, garderobe, svlačionice i tuševe, ali naravno i građani kao i klubovi, koji će početi s treninzima od ponedjeljka, moraju se pridržavati mjera kako bi svima zajedno sve prošlo bez nekih posljedica. Novost je i da se svi koji ulaze na bazene moraju upisivati tako da predoče osobne iskaznice i daju brojeve telefona i to već na našoj recepciji", rekla je direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić i dodala kako se svi kupači moraju pridržavati mjera od metar i pol rastojanja: "Sukladno veličini zatvorenoga prostora Gradskih bazena i budući da otprilike može biti 15 ljudi na 100 četvornih metara, istovremeno na bazene može ući do 240 ljudi, a kad se otvori vanjski bazen i do 350", rekla je Brčić i pozvala sugrađane na strpljenje ukoliko se budu stvarali redovi prilikom ulaska na Gradske bazene.

Nataša Brčić