Od danas naplata parkiranja u Strossmayerovoj i oko KBC-a

Od danas naplata parkiranja u Strossmayerovoj i oko KBC-a

foto: Glas slavonije

Parkirališta u Huttlerovoj i Parku kraljice Katarine Kosača, u Ulici Franje Mückea te Monspergerovoj, ali i na dosadašnjim parkinzima u Strossmayerovoj, obilježenim na sredini ulice od danas se naplaćuju.

S današnjim danom stupile su na snagu promjene u sustavu naplate parkiranja na području grada Osijeka. Više nije moguće besplatno parkirati na početku Strossmayerove ulice, promjene su i u Pejačevićevoj ulici te kod Kliničkog bolničkog centra. Upravo na dijelu kod KBC samo do 10 sati djelatnici Elektromodula vozačima su izdali 30 dnevnih karata odnosno kazni, no dobra je vijest da svi koji su danas parkirali na mjestima koja su ušla u sustav naplate pa su im izdane dnevne karte, taj iznos ipak neće morati platiti. U našem programu potvrdila je to direktorica Elektromodula Ana Kocelj. Njihova je obveza da se s dnevnim kartama (kaznama) jave u Elektomodul u roku od 8 dana i reklamacija će im biti uvažena. No, samo ako to učine u navedenom roku, upozorila je Kocelj i dodala kako se dnevne karte ne mogu automatski stornirati, nego to moraju učiniti vlasnici automobila.  

Naš Samir Klasiček doznao je od Ane Kocelj kako su u 1. zonu naplate od danas uvedena parkirališta u Hutlerovoj ulici i Parku kraljice Katarine Kosača, ulici Franje Mückea, Monspergerovoj te dijelu Strossmayerove ulice. Kocelj je naglasila da su i parkirališta u Stepinčevoj ulici prešla u 1. zonu naplate (i tu se tolerira reklamacija, ako se građani jave u roku od 8 dana). U 2. zonu naplate ušao je dio Pejačevićeve ulice (od Dubrovačke do Rokove) pa će se tako parkiranje u Pejačevićevoj plaćati od Trga pape Ivana Pavla II. sve do Rokove ulice.

Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene. Za 1. je zonu cijena parkiranja za sat vremena i dalje 4,00 kune, odnosno 72 kune za dnevnu kartu, dok za 2. zonu iznosi 3,00 kune, a dnevna je karta 59 kuna. U trećoj zoni cijena za sat parkiranja ostaje 2,00, a dnevna je karta 46,00 kn. Ne mijenjaju se ni cijene mjesečnih karata.

Od danas je na interentskim stranicama Elektomidula omogućena i "on line" kupovina parkirnih karata, ne samo stanarskih, nego i svih ostalih (na taj se način može plaćati parking, ali i kupovati dnevna karta). Korisnik se samo mora registrirati na web stranici te može kupovati karte preko interneta, rekla je Kocelj.

Izravno javljanje S. Klasičeka s direktoricom Elektomodula Anom Kocelj