Od jeseni u obnovljenim prostorima

Od jeseni u obnovljenim prostorima

Članovi osječke Udruge roditelja odraslih osoba s teškoćama od jeseni će se sastajati u obnovljenim prostorima u Briješću. Riječ je o projektu u koji je Grad uložio 50 tisuća kuna.

Na poticaj Udruge roditelja starijih osoba s teškoćama, koji su završili redovito školovanje u Centru Ivan Štark u Osijeku, a u suradnji s Udrugom Novi dan, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija krenuli su u obnovu prostora u Briješću.

centar-ivan-stark-djecak-slika.jpgcrntar-ivan-stark-kuhari.jpg

U njemu će od jeseni početi takozvani poludnevni boravak za osoba s teškoćama. Uz zatvoreni prostor u kojem će se organizirati različite radionice i aktivnosti, posebna pogodnost jest otvoreni dio, odnosno okućnica koja ima višestruku namjenu. Obnovljene prostore posjetili su zamjenici gradonačelnika Osijeka,Vladimir Ham i Denis Ambruš. Zadovoljni su, kažu, realizacijom projekta za koji je Grad izdvojio 50 000 kuna, a najavili su da će i dalje pomgati osobama s teškoćama u razvoju. Suradnjom Grada, Osječko-baranjske županije i Ministarstva socijalne politike i mladih trebalo bi se konkurirati za sredstva iz europskih fondova namijenjenih u tu svrhu.

centar-ivan-stark-igraliste.jpgcentar-ivan-stark-priredba.jpg

Sredstva bi bila usmjerena  u izgradnju rehabilitacijskog centra, jedinoga u ovom dijelu Hrvatske.

/ Poslušajte tonski zapis objavljen u sklopu programa Radio Osijeka. O svemu tome  razgovarali smo sa zamjenikom gradonačelnika Osijeka Vladimirom Hamom./