Od najmlađih do seniora osvojili gotovo stotinu medalja

Od najmlađih do seniora osvojili gotovo stotinu medalja Od najmlađih do seniora osvojili gotovo stotinu medalja
Foto: HRT/Vedran Drabek Foto: HRT/Vedran Drabek

Foto: HRT/Vedran Drabek

"Pravi smo atletski klub koji brine o svim kategorijama od mlađih kadeta do seniora i u svim kategorijama osvajamo medalje, ukupno 96 medalja. Organizatori smo 32 natjecanja, imamo državne rekorde i preko 250 polaznika u atletskoj školi", rečeno je na konferenciji za novinare AK Slavonija Žito.

Sportski direktor Atletskog kluba Dubravko Ižaković ustvrdio je kako posljednjih godina klub značajno raste u rezultatima i plasmanima. "U prošloj godini imali smo nastupe na svjetskim, europskim prvenstvima i balkanskim igrama gdje su naši sportaši bili u finalima što je zalog boljoj budućnosti jer mi nismo klub koji dovodi gotove atletičare nego isključivo "proizvodimo" nove vrhunske sportaše koje nastojimo zadržati i našem gradu," istaknuo je Ižaković osvrćući se na ostvarene rezultate u prošloj natjecateljskoj sezoni.
Tajnik kluba Marko Grgurić istaknuo je da su pred atletičarima AK Slavonija Žito u ovoj godini brojna natjecanja, kao što su europsko prvenstvo u Berlinu, europsko prvenstvo za mlađe juniore u mađarskom Győru, mediteranske igre te olimpijske igre mladih na kojima se očekuju nastupi brojnih članova kluba.
"Mislim kako sitacija oko mene nikada nije bila bolja, provodim 80 posto svog vremena u Budimpešti gdje se pripremam za novu sezonu", rekao je novinarima najuspješniji atletičar kluba Ivan Horvat, koji je između brojnih uspjeha prošle sezone na otvorenom prvenstvu Balkana ostvario novi dvoranski državni rekord u skoku s motkom – 5,76m. "Ova zimska sezona više se oslanjala na tehniku skoka kako bih se navikao na novi režim treninga i atmosferu. Na posljednjem je natjecanju sve ispalo odlično, ali uvijek ima prostora za napredak. Vremena i nema još puno, odmah danas odlazim u Budimpeštu, gdje slijede pripreme za mitinge i natjecanja s naglaskom na Europsko prvenstvo u Berlinu koje je na rasporedu u kolovozu," kaže Horvat.
Danas su dodijeljena i priznanja najboljim atletičarima kluba za 2017. godinu, po kategorijama:
Mlađe kadetkinje: Lorena Faktor
Kadetkinje: Klara Šoja, Melani Bosić, Barbara Paravac
Mlađe juniorke: Iva Brkić, Maja Petričić, Nikolina Užnik
Juniorke: Elija Valentić
Seniorke: Sara Aščić
Mlađi kadeti: Vedran Beja
Kadeti: Filip Medić, Luka Jakobović
Mlađi juniori: Sven Salaj
Stariji juniori: Dario Prekl
Seniori: Ivan Horvat