Od povratne ambalaže do stola za stolni tenis

Od povratne ambalaže do stola za stolni tenis

Foto: HRT/Luka Mitar

"Vozači velikog srca", "Iznajmljivači sa srcem" i Građanska inicijativa stari papir za novi osmijeh prikupljenim su novcem iz sustava povratne naknade za ambalažu Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju osječkog KBC-a donirali betonski stol za stolni tenis.

"Projekt Opremimo dječje odjele zamišljen je tako da građani i tvrtke doniraju ambalažu iz sustava povratne naknade te se iz prihoda pokrivaju troškovi nabavke i dostave potrebne opreme  za dječje odjele bolnica i ustanova širom Hrvatske. Lokacije biramo između prijedloga članova te prednost dajemo „manje poznatim“ lokacijama. stol-donacija-naljepnica.jpgDanas smo u Osijeku Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek donirali betonski stol za stolni tenis", rekao je Tomislav Pavlović iz Građanske inicijative stari papir za novi osmijeh, dodavši kako su se za to odlučili u dogovoru s volonterima iz IPA Osječko-baranjske.
"Kroz naš projekt besplatnog humanitarnog prijevoza, od 2016. godine prevozimo teret besplatno za humanitarne organizacije koje nemaju adekvatna vozila. (naše teretno vozilo morali smo u ožujku 2020 rashodovati zbog dotrajalosti) 2017. pokrenuli smo i prijevoz djece s teškoćama u razvoju na rehabilitaciju i besplatno ljetovanje za svu djecu s poteškoćama u razvoju s područja Osječko baranjske županije, te kao skupina volontera među kojima je i član IPA Osječko Baranjske, gospodin Božidar Vrselja iz Osijeka, 2018. godine dobili smo nagradu „Ponos Hrvatske“ za projekte Vozači velikog srca i Iznajmljivači sa srcem. Na inicijativu „Iznajmljivača sa srcem“ od Splitsko-dalmatinske županije dobili smo u donaciju sanitetsko vozilo kojim već treću godinu obavljamo besplatan sanitetski prijevoz. U suradnji s Iznajmljivačima sa srcem pokrenuli smo i održavamo niz projekata, s naglaskom na pomaganje najranjivijim skupinama društva poput projekta „Opremimo dječje odjele“ (prikupljanje, nabavka i prijevoz donacija za dječje odjele bolnica širom Hrvatske) ili projekta „Gradimo Dom“(renoviranje i ili izgradnja stambenih prostora za obitelji s djecom s teškoćama u razvoju koje nemaju zadovoljavajuće uvjete smještaja), objašnjava Pavlović.

stol-donacija.jpgstol-donacija-vrselja.jpg

Tomislav Pavlović (Građanska inicijativa stari papir za novi osmijeh)

Božidar Vrselja Ivan Pakšić (IPA)